Go to Top
Bel ons: +32 16 436 909

De perfecte akoestiek met een Clipso Spanplafond.

Zowel op kantoor als in een privéwoning kunnen de vervelende geluidsomstandigheden in een ruimte waarin de akoestiek niet goed zit,  evolueren tot een belangrijke bron van stress. Het is dus in het belang van het algemeen welzijn van bewoners, werkgevers en werknemers om er bij bouw- en verbouwwerken over te waken dat de gekozen materialen een optimale leefbaarheid van de kamer of het kantoor kunnen bewerkstelligen.

10-jaar garantie op ieder Clipso spanplafond !

Clipso spanplafonds en wanden absorberen het geluid op een optimale manier, die op lage toonhoogtes zelfs deze van de klassieke geluidsisolatiematerialen overtreft. Een ideale keuze dus voor wie tracht om in een ruimte de aangenaamste geluidsomstandigheden te realiseren.

Hoe wordt het absorptievermogen van een materiaal bepaald?

Laat ons, alvorens over te gaan tot het uitleggen van het akoestisch absorptievermogen, even kort kijken hoe de akoestiek in een ruimte kan worden bepaald en verbeterd.

We starten met de verschillende aspecten die de akoestiek in een kamer uitmaken:

  • Geluidsdruk: Het aantal decibel (dB) dat wordt geproduceerd
  • Nagalm: De amplitude van de echo in een kamer
  • De gesproken verstaanbaarheid: Het gemak waarmee in kamer kan worden geconverseerd
  • Akoestische isolatie: De geluidshoeveelheid die door de aanwezige materialen niet naar een andere ruimte wordt overgedragen

Om het geheel van deze factoren te verbeteren, komen twee facetten in aanmerking:

  • De akoestische isolatie van het gebouw zelf, wat gebeurt bij de keuze van de verschillende bouwmaterialen
  • De optimalisatie van de akoestische absorptie in de verschillende kamers (de overdracht van het geluid tussen 2 kamers, kan immers in beide kamers worden beïnvloed)

Het is vooral deze laatste factor die met behulp van Clipso bedekkingsmaterialen kan worden gereduceerd, doordat zij de verhouding tussen de teruggekaatste en de geabsorbeerde geluidshoeveelheid gaat optimaliseren. Hier stopt het effect van deze producten echter niet, zij oefenen namelijk ook een niet onbelangrijke invloed uit op de nagalmtijd in een ruimte. De nagalmtijd is universeel vastgelegd als de tijdsduur nodig om geluidsdruk met 60 dB te verminderen, na het stoppen van de geluidsproductie. Deze waarde wordt uitgedrukt in seconden en kan best zo laag mogelijk zijn voor een optimaal comfort.  Een juiste keuze en opstelling van Clipso materialen laat toe om de nagalmtijd in een ruimte met niet minder dan 6 seconden te doen dalen.

Natuurlijk kan het effect van een Clipso spanplafond of wand pas optimaal zijn, wanneer alles op een correcte wijze werd geplaatst.

Als erkend Clipso verdeler is Steijvers u hierbij graag van dienst. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

 

 

, ,